Αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια: οι καλύτερες μέθοδοι

Κορίτσι με ανανεωμένο δέρμα γύρω από τα μάτια

Κάποιος απειλείται με κήλες, κάποιος έχει μαύρους καφέ κύκλους γύρω από τα μάτια του, κάποιος έχει «πόδια της χήνας».

Μια έμπειρη αισθητικός θα δει αμέσως τα «αδύνατα σημεία» σας και θα σας συμβουλεύσει τι να προσέξετε.

Για να κάνουμε εντύπωση σε έναν άνθρωπο, πρώτα από όλα δίνουμε προσοχή στα μάτια του. Όλα είναι σημαντικά - το μέγεθος των κόρης, το σχήμα των ματιών, η θέση των βλεφάρων και των φρυδιών, η παρουσία ρυτίδων - "ακτίνες", η απουσία κόκκινων λωρίδων στους "σκίουρους", η φωτεινότητα του χρώματος η «ίριδα».

Δυστυχώς, τα μάτια δεν αποκαλύπτουν μόνο τη διάθεσή μας, αλλά και την ηλικία μας.

Από την πλευρά ενός ειδικού, τα αισθητικά προβλήματα της περιοχής των ματιών χωρίζονται σε:

  • ρυτίδες γύρω από τα μάτια?
  • μειωμένη ελαστικότητα δέρματος, μελάγχρωση.
  • σακούλες κάτω από τα μάτια, πρήξιμο.
  • σχίσιμο ρινικό αυλάκι?
  • κήλη των άνω και κάτω βλεφάρων.
  • μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Συχνά αυτά τα προβλήματα σχετίζονται – το ένα οδηγεί στο άλλο. Συνήθως όλα ξεκινούν με μείωση των ελαστικών ιδιοτήτων του δέρματος και απόφραξη των μικροαγγείων στην περιοχή των ματιών. Το δέρμα, που έχει χάσει την ελαστικότητά του, αρχίζει να «γλιστράει»: το όριο μεταξύ της κόγχης και του μάγουλου μετατοπίζεται προς τα κάτω, το μάτι φαίνεται μεγαλύτερο, αφού οι μαλακοί ιστοί δεν καλύπτουν πλέον το κάτω άκρο της τροχιάς, αλλά καλύπτονται μόνο από αυτό. ένα τεντωμένο βλέφαρο Εδώ είναι πολύ σημαντικό να «πιάσετε» τη διαδικασία από την αρχή για να αποτρέψετε τη σοβαρή μετατόπιση του δέρματος. Διαφορετικά, μπορεί να συσφιχθεί μόνο χειρουργικά.

Η αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια πρέπει να ξεκινήσει με την αποκατάσταση της ελαστικότητάς του, την ενίσχυση του μυϊκού πλαισίου και την ενεργοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια τυπική πορεία αναζωογόνησης «για όλους». Κατά κανόνα, οι έμπειροι ειδικοί επιλέγουν τις μεθόδους λαμβάνοντας υπόψη τα υπάρχοντα προβλήματα και την τρέχουσα κατάσταση του δέρματος του ασθενούς.

Πρόβλημα 1. Ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Πρόκειται για μια διαδικασία εφάπαξ, το αποτέλεσμα της οποίας είναι αισθητό μετά από 2-14 ημέρες και το αποτέλεσμα της οποίας διαρκεί 6-8 μήνες. Για άτομα επιρρεπή σε οίδημα, πριν από τη χρήση Botox, πραγματοποιούνται καλλυντικά υλικού για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, καθώς και μεσοθεραπεία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου.

Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε σωστά τις ρυτίδες ώστε να μην φαίνονται ισοπεδωτικές στη μύτη (αυτό συμβαίνει), για να εξασφαλίσετε μια όμορφη και φυσική θέση των φρυδιών, να μην επιδεινώσετε το πρήξιμο, να διατηρήσετε την ατομικότητα των εκφράσεων του προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της σωστής επιλογής των σημείων έγχυσης Botox και της χρήσης πρόσθετων μεθόδων αναζωογόνησης, συχνότερα καλλυντικών hardware.

Πρόβλημα 2. Μειωμένη ελαστικότητα δέρματος, μελάγχρωση

Τα συνδυασμένα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του χημικού peeling, της μεσοθεραπείας ή της βιοαναζωογόνησης, βοηθούν στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην απαλλαγή από τις χρωστικές κηλίδες και ταυτόχρονα τις λεπτές ρυτίδες. Η μεσοθεραπεία διαφέρει από τη βιοαναζωογόνηση μόνο στα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται. Το Biorevitalization είναι το υαλουρονικό οξύ με ένα αρκετά μεγάλο μόριο, χάρη στο οποίο παραμένει στο δέρμα περισσότερο και έχει πιο έντονη αναζωογονητική δράση.

Η βιοαναζωογόνηση συνταγογραφείται με ένα διάστημα μιας εβδομάδας μετά το ξεφλούδισμα. Το βέλτιστο πρόγραμμα για την αναζωογόνηση της περιοχής των ματιών αποτελείται από εναλλασσόμενες θεραπείες: τέσσερις βιοαναζωογονήσεις και τέσσερα peeling (με διαφορά μίας εβδομάδας).

Για την αναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε σκευάσματα ειδικά σχεδιασμένα για αυτήν την περιοχή, τα οποία θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και θα τις κάνουν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές.

Η ιδανική επιλογή για βιοαναζωογόνηση του δέρματος γύρω από τα μάτια είναι ένα σκεύασμα με βάση το υαλουρονικό οξύ, σχεδιασμένο για επεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές με ελάχιστο κίνδυνο οιδήματος. Το φάρμακο χορηγείται σε μεγάλες «σταγόνες», γεγονός που μειώνει σημαντικά το τραύμα του δέρματος.

Ως απολέπιση του δέρματος γύρω από τα μάτια, συνιστάται η χρήση ενός παρασκευάσματος που περιέχει συνδυασμό δύο οξέων, του γαλακτικού οξέος και του τριχλωροξικού οξέος, τα οποία έχουν έντονο αποχρωματιστικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούνται σε μικρές συγκεντρώσεις, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού, αλλά το άθροισμα της δράσης των δύο οξέων δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην κατασκευή scrubs χρησιμοποιείται η τεχνολογία μιας «σταδιακά απελευθερούμενης» δραστικής ουσίας. Μετά τη διαδικασία, το ξεφλούδισμα είναι συνήθως μικρό και ασήμαντο. Ξεκινά περίπου τη δεύτερη μέρα και τελειώνει 4-5 ημέρες μετά την πρώτη διαδικασία, μετά από επαναλαμβανόμενες διαδικασίες είναι πιο γρήγορη.

Πρόβλημα 3. «Σακούλες» κάτω από τα μάτια, πρήξιμο

Στους ασθενείς με "σακούλες κάτω από τα μάτια" εμφανίζεται το μασάζ υλικού Lift-6 σε συνδυασμό με θεραπεία με μικρορεύματα, που σας επιτρέπει να δυναμώσετε το δέρμα και να αφαιρέσετε τη συμφόρηση. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό μετά από 2-3 διαδικασίες, αλλά για ένα αποτέλεσμα που διαρκεί είναι ενδείκνυται Για να κάνετε ένα μάθημα - 10-15 διαδικασίες 2-3 φορές την εβδομάδα Η πολύπλοκη διαδικασία (μασάζ συσκευής Lift-6 + θεραπεία μικρορευμάτων BioGold) διαρκεί περίπου μία ώρα και είναι πολύ ευχάριστη.

Πρόβλημα 4. Ρινική ρήξη

Αυτή είναι μια από τις πιο «δυσάρεστες» αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία - ένα αυλάκι που εκτείνεται διαγώνια από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι το μάγουλο. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μετατόπισης και χαλάρωσης του δέρματος που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα τζελ με βάση το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο βοηθούν στην αφαίρεση μιας βαθιάς δακρυϊκής αυλάκωσης. Αυτή η διαδικασία είναι από τις πιο θεαματικές - το γέμισμα της δακρυϊκής αύλακας κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας «αναζωογονεί» το πρόσωπο για 5-10 χρόνια. Η διαδικασία είναι γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη. Το αποτέλεσμα διατηρείται για 6-12 μήνες.

Πρόβλημα 5. Κήλες άνω και κάτω βλεφάρων

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να καλυφθούν οι κήλες των κάτω βλεφάρων με την εισαγωγή ενός τζελ με βάση το υαλουρονικό οξύ ή το κολλαγόνο. Εάν αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη, η κήλη αφαιρείται χειρουργικά - μια επέμβαση στα βλέφαρα ονομάζεται βλεφαροπλαστική.

Κατά την προετοιμασία για πλαστική χειρουργική, είναι επιθυμητό να διεξάγεται θεραπευτική προετοιμασία με χρήση καλλυντικών τεχνικών. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την πορεία της μετεγχειρητικής περιόδου και μειώνει σημαντικά την πιθανότητα επιπλοκών.

Πρόβλημα 6. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Η θεραπεία με οξυγόνο-όζον βοηθά να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Στην ιδανική περίπτωση, πραγματοποιείται σε μια πορεία 7-15 διαδικασιών. Η ίδια τεχνική παρουσιάζεται σε καπνιστές και άτομα που σχεδόν ποτέ δεν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Αναζωογονεί το πρόσωπο και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, τα μάτια γίνονται φωτεινά και καθαρά.

Εάν είστε άνω των 25 ετών, φροντίστε να πάτε στην αισθητικό. Θα αναπτυχθεί για εσάς ένα πρόγραμμα ατομικής ηλικιακής πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Κάποιος απειλείται με κήλες, κάποιος έχει μαύρους καφέ κύκλους γύρω από τα μάτια, κάποιος έχει «πόδια της χήνας» Ένας έμπειρος κοσμητολόγος θα δει αμέσως τα «αδύναμα σημεία» σας και θα σας συμβουλεύσει τι να προσέξετε.

Μια κοινή παρανόηση «σε έναν αισθητικό, όσο πιο αργά δεις τόσο καλύτερα» είναι θεμελιωδώς λανθασμένη! Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι χάνουν την ευκαιρία να αποτρέψουν τη γήρανση του προσώπου και του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αναζωογόνησης της περιοχής γύρω από τα μάτια. Αυτός είναι ένας καλός ύπνος, καθαρός αέρας και απουσία κακών συνηθειών.