Τι είναι η κλασματική φωτοθερμόλυση και ποια είναι η επίδραση της διαδικασίας;

Όμορφες κυρίες από όλο τον κόσμο θέλουν να παραμένουν νέες και να ανθίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές καλλυντικές, ιατρικές και ακόμη και χειρουργικές μέθοδοι που βοηθούν τις γυναίκες στις επιθυμίες τους. Η κλασματική φωτοθερμόλυση είναι μία από τις πιο προηγμένες σήμερα. Χάρη σε αυτήν την τεχνική, μπορείτε όχι μόνο να μειώσετε ή να καλύψετε προσωρινά πολλές ατέλειες του δέρματος, αλλά και να τις εξαλείψετε εντελώς.

Τι είναι η κλασματική φωτοθερμόλυση;

Η κλασματική φωτοθερμόλυση (Fraxel) είναι μια τεχνολογία λέιζερ για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Η ουσία της τεχνικής είναι η έκθεση του δέρματος σε μια ειδική δέσμη λέιζερ. Πριν φτάσει στην επιδερμίδα, χωρίζεται σε χιλιάδες μικροδοκίδες διαμέτρου 0, 1-0, 4 mm με βάθος διείσδυσης έως 0, 5 mm. Αυτές οι ακτίνες προκαλούν στοχευμένα εγκαύματα σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτές οι βλάβες μοιάζουν με λάκκους ή πηγάδια, στην ιατρική ονομάζονται "μικροσκοπικές θεραπευτικές ζώνες" του MLZ. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα υφίστανται θερμικό σοκ, καταστροφή των παλαιότερων από αυτά καθώς και εξασθενημένοι ινοβλάστες και κερατινοκύτταρα - Το 20% των κυττάρων καταστράφηκε.

κλασματική αναζωογόνηση δέρματος με λέιζερ

Αλλά μην φοβάστε μια τέτοια επιθετική επίδραση, σε απάντηση στην καταστροφή τα νεαρά υγιή κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται ενεργά, ο συνδετικός ιστός ενισχύεται από τον αυξημένο σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης. Ως αποτέλεσμα, ένα νεανικό και λείο δέρμα σχηματίζεται στο σημείο του εγκαύματος, το οποίο είναι ευχάριστο στο μάτι.

Δεδομένου ότι η τεχνική σχετίζεται με σημαντικούς τραυματισμούς, πραγματοποιείται μόνο σε αξιόπιστες αισθητικές κλινικές υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων ειδικών.

Η διαδικασία λέιζερ χωρίζεται σε 2 τύπους: επιλεκτική και μη εκτονωτική φωτοθερμόλυση.

Επιλεκτική φωτοθερμόλυση - τι είναι αυτό;

Αυτή η μέθοδος είναι επίσης γνωστή ως αφαιρετική. Η αφαίρεση λέιζερ είναι η εξάτμιση μιας ουσίας χρησιμοποιώντας περιορισμένη έκθεση σε πηγή φωτός. Επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο, ο γιατρός χρησιμοποιεί έναν τύπο πίδακα που απορροφάται από μόρια νερού που είναι άφθονα στο χόριο.

Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης έκθεσης στην απαιτούμενη περιοχή, ο πίδακας θερμαίνει το νερό στους 300 βαθμούς, εξατμίζεται ενεργά και σχηματίζει MLZ, περιτριγυρισμένο από πήγματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από επιλεκτική φωτοθερμόλυση, οι βλάβες είναι πιο εκτεταμένες και η επούλωση του δέρματος είναι πολύ πιο αργή από ό, τι με μια πιο ήπια - μη αφαιρετική. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιθετικής τεχνικής θα είναι σαφέστερα και το αποτέλεσμα ανύψωσης θα είναι πολλές φορές καλύτερο.

Μη αφαιρετική κλασματική φωτοθερμόλυση

Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο τραυματική και δρα επιλεκτικά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος χωρίς να βλάψει την ίδια την επιδερμίδα. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, δεν υπάρχει εξάτμιση και επομένως δεν υπάρχει ανοιχτή επιφάνεια πληγών με τη μορφή κοιλότητας. Το έγκαυμα σχηματίζεται απευθείας κάτω από την επιδερμίδα, όπου αργότερα λαμβάνει χώρα η επακόλουθη επούλωσή του.

κλασματική διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ

Η τεχνική της μη αφαιρετικής φωτοθερμόλυσης είναι κατάλληλη για μικρές αλλαγές ή για αναζωογόνηση ευαίσθητων περιοχών όπως τα βλέφαρα, ο λαιμός και κάτω από τα μάτια.

Τι μπορεί να αναμένεται από τη διαδικασία;

Με τη διαίρεση της δέσμης σε πολλά μικρά κλάσματα, οι κατεστραμμένες περιοχές περικλείονται από όλες τις πλευρές με άθικτο, υγιή ιστό, το οποίο καταλήγει σε ενεργή και γρήγορη αναγέννηση.

Μετά το τέλος της φάσης αποκατάστασης, το δέρμα φωτίζεται, δίνει ένα υγιές χρώμα, η επιφάνεια του λειαίνεται, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται, ένα έντονο αποτέλεσμα ανύψωσης εκδηλώνεται.

Ακόμη και μετά την πρώτη διαδικασία υπάρχουν σαφώς θετικά αποτελέσματα για την επίτευξη των μέγιστων αποτελεσμάτων, αλλά αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσετε ολόκληρο το μάθημα, το οποίο συνήθως αποτελείται από 5-6 συνεδρίες για μη εκτονωτική φωτοθερμόλυση και 2-3 για επιλεκτική Υπάρχει φωτοθερμόλυση.

Ενδείξεις για φωτοθερμόλυση

Η διαδικασία χρησιμοποιείται ενεργά από ειδικούς σε όλο τον κόσμο για να απαλλαγούμε από πολλά αισθητικά προβλήματα, όπως:

 1. Δερματικές ανωμαλίες, αλλαγές ουλών, κεράτωση.
 2. Striae, επίσης στους μαστικούς αδένες.
 3. Διευρυμένοι πόροι, μετά την ακμή, λεύκη, υπερχρωματισμός, φλέβες αράχνης, ροδόχρου ακμή.
 4. Φωτογράφιση, χαλάρωση, ρυτίδες οποιουδήποτε βάθους και εντοπισμού.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ξεκινώντας από την ηλικία των 15 ετών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής της μεθόδου φωτογραφικής αναζωογόνησης:

 1. Η ικανότητα δράσης σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου και του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα, όπου το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και ιδιότροπο.
 2. Εντελώς χωρίς πόνο, καθώς η διαδικασία πραγματοποιείται μόνο μετά από προ-αναισθησία με τη μορφή κρέμας.
 3. Ένας σχετικά σύντομος χρόνος επούλωσης που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.
 4. Δυνατότητα χρήσης σε σκοτεινό και σκούρο δέρμα.
 5. Καλή διάρκεια του αποτελέσματος - από ένα έτος έως αρκετά χρόνια.

Ένας αρκετά υψηλός κίνδυνος μόλυνσης οφείλεται σε ένα μεγάλο μείον, καθώς η ακτινοβολία με λέιζερ σχηματίζει μια επιφάνεια πληγής. Επιπλέον, δεν έχουν ακόμη μελετηθεί όλες οι πιθανές επιδράσεις ενός κλασματικού λέιζερ στο ανθρώπινο σώμα, καθώς η τεχνολογία είναι ακόμα σχετικά νέα.

Αντενδείξεις

Το Fraxel δεν μπορεί να γίνει εάν:

 • νεοπλάσματα οποιασδήποτε θέσης ·
 • Τάση σχηματισμού χηλοειδών ουλών.
 • επιδείνωση χρόνιων διεργασιών στο σώμα.
 • ογκολογικές διεργασίες.
 • η παρουσία σπασμωδικού συνδρόμου.
 • φλεγμονώδεις διεργασίες στην περιοχή του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.
 • Διαταραχή αιμορραγίας.
 • πρόσφατο βαθύ ξεφλούδισμα ή άλλη μηχανική βλάβη στο δέρμα μέχρι να επουλωθεί πλήρως.
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού.
 • εάν παίρνετε αντιπηκτικά λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη διαδικασία.

Αυτές είναι μόνο οι κύριες προϋποθέσεις για να μην είναι διαθέσιμη η αναζωογόνηση φωτογραφιών με λέιζερ. Άλλα στοιχεία μπορούν να προστεθούν στη λίστα μεμονωμένα. Το Fraxel συνταγογραφείται μόνο μετά από ενδελεχή εξέταση από ειδικό, ιατρικό ιστορικό και, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθετες εργαστηριακές εξετάσεις.

όμορφο δέρμα προσώπου μετά από αναζωογόνηση με λέιζερ

Οι επιπλοκές μετά από κλασματική φωτοθερμόλυση είναι εξαιρετικά σπάνιες και εμφανίζονται μόνο στο 3% των περιπτώσεων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μόλυνση;
 • Ουλές
 • Milium?
 • φλεγμονώδης διαδικασία.

Εκτός από τις αρνητικές επιδράσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, μπορεί να εμφανιστεί κνησμός, μούδιασμα, ερυθρότητα και μειωμένη ευαισθησία μετά τη συνεδρία. Αυτά τα φαινόμενα θεωρούνται ως μια εντελώς φυσιολογική ατομική αντίδραση του δέρματος στην επανα-επιτακυλάση και σύντομα θα εξαφανιστούν εντελώς.

Κλασματική φωτοθερμόλυση στην περιοχή των ματιών

Το φρέσκο δέρμα κάτω από τα μάτια, χωρίς ρυτίδες, μώλωπες και σακούλες κάτω από τα μάτια, είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για τη νεολαία. Ευτυχώς, με τη βοήθεια του peeling λέιζερ, μπορείτε να αναβάλλετε τη γνωριμία σας με χειρουργικές μεθόδους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οφέλη από την αναζωογόνηση με λέιζερ για την περιοχή των ματιών:

 1. Οι σύγχρονες συσκευές χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ακρίβεια και σας επιτρέπουν να επηρεάζετε σαφώς το επιθυμητό βάθος, το καθένα ρυθμιζόμενο.
 2. Με τη βοήθεια της θερμικής ανύψωσης, το χόριο καταστρέφεται μόνο εν μέρει, γεγονός που καθιστά δυνατή την αύξηση του απαιτούμενου βάθους δράσης, τη συντόμευση του χρόνου αποκατάστασης και την προώθηση της ενεργού αναγέννησης.

Ως εκ τούτου, το Fraxel βοηθά να απαλλαγούμε από:

 1. Παπούτσι.
 2. Μώλωπες κάτω από τα μάτια.
 3. Σάκοι και οίδημα των κάτω βλεφάρων.
 4. Προεξοχή των άνω βλεφάρων.
 5. "Αποτυχίες" με έντονο δάκρυ.

Δεδομένου ότι το δέρμα των βλεφάρων είναι πολύ λεπτό, υπάρχει έντονο κοκκίνισμα στην πληγείσα περιοχή μετά τη διαδικασία. Αυτή η εκδήλωση θεωρείται φυσιολογική απόκριση υγιούς δέρματος σε επιθετική έκθεση με λέιζερ. Συνήθως το φαινόμενο ερυθρότητας εξαφανίζεται μετά από 2-3 ημέρες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν μώλωπες που δεν υποχωρούν έως και 2 εβδομάδες. Μην πανικοβληθείτε, εάν το δέρμα δεν έχει ανακάμψει μετά από μερικές ημέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το foundation για να κρύψετε προσωρινές αισθητικές ατέλειες. Όταν οι αρνητικές επιπτώσεις εξαφανιστούν εντελώς, η αντανάκλαση είναι σίγουρο ότι θα σας ευχαριστήσει με όμορφο, σφριγηλό, φωτεινό και καθαρό δέρμα.

Είναι δυνατόν να γίνει κλασματική φωτοθερμόλυση το καλοκαίρι;

Πολλοί ενδιαφέρονται για το αν η εποχικότητα παίζει ρόλο στην επιλογή αυτής της μεθόδου και αν είναι δυνατόν να γίνει το Fraxel το καλοκαίρι. Οι απόψεις των ειδικών διαφέρουν, αλλά πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της διαδικασίας στη ζεστή περίοδο.

Laser Fractional Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου

Βασικά, οι αντενδείξεις για τη χρήση πολλών μεθόδων σύγχρονων καλλυντικών, οι οποίες σχετίζονται με βλάβες στην επιδερμίδα, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο υπερχρωματισμού, ειδικά σε ασθενείς με σκούρο χρώμα δέρματος. Αντίθετα, τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο χρωματισμού που σχετίζεται με τον ήλιο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κίνδυνος εμφάνισης μη αισθητικών κηλίδων μετά από αναζωογόνηση με λέιζερ είναι ο ίδιος με τον ηλιακό έγκαυμα μετά από πολύ ενεργό μαύρισμα. Το καλοκαίρι, πρέπει να αποφεύγετε μόνο το άμεσο ηλιακό φως, να μην κάνετε ηλιοθεραπεία ή να επισκέπτεστε ένα σολάριουμ.

Αποκατάσταση μετά τη διαδικασία

Αμέσως μετά τη συνεδρία, φυσικά, το δέρμα δεν φαίνεται φρέσκο και λείο. Ερυθρότητα, πρήξιμο, ξεφλούδισμα είναι προσωρινές ενοχλήσεις στο δρόμο προς την ομορφιά. Ευτυχώς, όλες οι δυσάρεστες αλλαγές είναι αναστρέψιμες και αφήνουν το δέρμα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν διάφοροι κανόνες που συνιστώνται μετά τη διαδικασία:

 1. Εάν σχηματιστεί μια κρούστα, μην την ξεκολλήσετε · θα προστατεύσει την επιφάνεια του τραύματος από τη βρωμιά και τη μόλυνση και θα πρέπει να πέσει από μόνη της.
 2. Τα ξεφλούδισμα, τα μασάζ, ο καθαρισμός του προσώπου και άλλες καλλυντικές επεμβάσεις με μηχανική βλάβη θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.
 3. Το πρόσωπο πρέπει να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία.
 4. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία αναγέννησης, μπορείτε να εφαρμόσετε θεραπευτικές κρέμες στο πρόσωπό σας.
 5. Για να βοηθήσετε το αφυδατωμένο δέρμα, συνιστάται η χρήση καλλυντικών περιποίησης δέρματος με υαλουρονικό οξύ.